تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

پیامدهای مصرف خشکبار ترش از قبیل آلوچه ،لواشک ،قره قورت به جای میوه های طبیعی 



معمولا لواشک به دو صورت خانگی و صنعتی تهیه می شود،که در لواشک صنعتی برای ماندگاری بیشتر از شکر، (گلوکز،ساکارز ،)و نمک بیشتری استفاده میشود که موجب افزایش فشار خون میشود.


 ولی برای تهیه لواشک خانگی میتوانیم از نمک کمتری استفاده کنیم ولی به دلیل خشک کردن در فضای آزاد باعث آلودگی و جذب حشرات میشود.


ابوالقاسم جزایری پزشک متخصص تغذیه گفت : رنگ دانه های آنتی اکسیدانی میوه ها در طی تهیه لواشک کاهش نمی یابد بلکه به دلیل تغلیظ افزایش می یابد.


 اما بخشی از ویتامین Cمیوه ها طی حرارت ،خرد کردن ،خشک کردن از بین میرود مخصوصا میوه هایی مانند سیب که وقتی خشک می شود و 100 گرم آبی که درآن وجود دارد برای تبدیل به لواشک به صورت حرارت و جوشاندن از بین میرود و باعث کاهش ویتامین Cدر این میوه میشود .


علاوه برآن به دلیل خاصیت اسیدی بعد از مصرف لواشک حتما دندان ها را مسواک کنید چرا که به دلیل خاصیت اسیدی باعث خرابی دندان میشود .


لواشک های بی نام و نشان بیماری زاست به دلیل آن که در تهیه آن از رنک های غیر مجاز ،نشاسته ، آرد ،میوه های کپک زده و له شده استفاده میشود. 


مصرف لواشک باعث افزایش ترشح اسیدمعده و هضم بهتر غذا می شود به همین دلیل برای افراد چاق توصیه نمیشود و افراد لاغر میتوانند مقدار کمی از آن را در کنار میوه های دیکر مصرف کنند.


در تهیه قره قروت از نمک فراوان استفاده میشود که باعث بالا رفتن سدیم خون شده در نتیجه ابتلا به بیماری‌های مثل فشارخون بالا ویا افزایش دفع کلیوی کلسیم شدت می‌یابد .


می‌توان ماست یا شیر را جایگزین قره‌قورت کنند و بیشتر به عنوان تنقلات یا چاشنی غذا استفاده کنند.


قره قورت منبع خوبی برای کلسیم است اما اسیدیته این خوراکی خیلی بیشتر از لواشک است و آثار تخریبش روی مینای دندان بیشتر است.



بیتوته

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد