تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

سالم ترین ادویه ها برای کاهش قند خون دیابتی ها



 سالم ترین ادویه ها برای کاهش قند خون دیابتی ها 

 مبتلایان به دیابت علاوه بر دارو درمانی نیاز به داشتن یک شیوه زندگی مناسب همراه با رژیم غذایی سالم دارند. در این میان برخی ادویه جات می توانند در درمان و یا کنترل قندخون در افراد دیابتی مفید واقع شوند.


 رزماری: بهترین آنتی اکسیدان است بخصوص زمانی که با فلفل، حبوبات یا کلم ترکیب می شود. رزماری خواص ضد التهابی دارد و باعث کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش خطر سرطان و پیشگیری از ابتلا به سندرم متابولیک می شود.


 میخک:  میخک غنی از آنتی ‌اکسیدان آنتوسیانین و کوئرستین بعلاوه یک ترکیب فعال به نام اوژنول است و همچنین منبع عالی از منیزیم و منبع خوب از اسید چرب امگا۳، ویتامین‌های ث و کا، فیبر و کلسیم و منیزیم محسوب می شود. همچنین این ادویه یک ضدعفونی‌کننده طبیعی، ضدالتهاب و مسکن نیز محسوب می‌گردد. محققان نشان داده‌اند که مصرف ۱ تا ۳ گرم میخک در روز برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ برای کنترل بهتر سطوح قند، کلسترول بد و کلسترول کل و نیز کاهش تری‌گلیسیرید خون مفید است.


 زردچوبه:  این ادویه حاوی کورکومین، یک ترکیب فعال با ویژگی ‌های ضدالتهابی و آنتی ‌اکسیدانی است و جریان خون را بهبود می‌ بخشد. زردچوبه باعث بهبود عملکرد انسولین می ‌شود و همچنین در سوخت‌ و ساز کربوهیدرات، پروتئین و چربی دخیل است. کورکومین موجود در زردچوبه باعث کاهش رسوب پلاک‌ های چربی در دیواره داخلی عروق می ‌شود و از گرفتگی آن جلوگیری کرده و به جریان خون کمک می ‌کند.


 مبتلایان به دیابت علاوه بر دارو درمانی نیاز به داشتن یک شیوه زندگی مناسب همراه با رژیم غذایی سالم دارند. در این میان برخی ادویه جات می توانند در درمان و یا کنترل قندخون در افراد دیابتی مفید واقع شوند.


 لیستی از ادویه های دیابت پسند از این قرار است:


 ریحان: ریحان سرشار از فلاونوئیدها است و مصرف آن با گوجه فرنگی، روغن زیتون و سرکه منجر به کنترل فشار خون می شود. با توجه به تحقیقاتی که خلاصه آنها در مجله آمریکایی تحقیقات علوم پزشکی در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، فشار خون بالا یک نگرانی عمده برای ابتلا به دیابت نوع دو است. دونفر از هر سه نفر از افراد مبتلا به دیابت، از فشار خون بالا نیز رنج می برند.


 دارچین: دارچین یک آنتی اکسیدان است و تحقیقات نشان داده که مصرف آن منجر به بهبود حساسیت به انسولین می شود و قند خون ناشتا را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در دارچین منجر به پیشگیری از آسیب های سلولی آهسته می شوند.


 سیر: با توجه به تحقیقاتی که نتایج آنها در مجله آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسیده، مصرف سیر با کاهش فشار خون و کاهش قند خون در ارتباط است. البته مصرف سیر ممکن است منجر به برخی تداخلات دارویی شود بنابراین قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی تان با پزشک تان حتما مشورت کنید.

منبع



برای کاهش تری گلیسرید چکار کنیم

برای  کاهش تری گلیسرید چکار کنیم


 کاهش وزن به خصوص برای افرادی که نوع چاقی های آنها به صورت شکمی و یا فرم سیب می باشد.

 عدم مصرف یا کاهش شدید انواع تنقلات حاوی قندهای ساده و تصفیه شده و شیرینی، شکلات، نوشابه های مختلف، چای شیرین، حلوا، خاگینه، کاچی، شله زرد، سوهان و گز و به طور کلی تنقلات و دسرهای حاوی قند و چربی.

 عدم مصرف مشروبات الکلی.

 کاهش مصرف مواد غذایی حاوی چربی های حیوانی به خصوص  چربی های اشباع شده و جامد.

 افزایش فعالیت بدنی مانند پیاده روی منظم، شنا، دوچرخه سواری و غیره.

 غذاهای مناسب جهت کاهش سطح تری گلیسرید:

 در درجه اول آبزیان که به صورت کبابی، آب پز، بخارپز و یا فرپز تهیه شده باشند.

 مصرف سیر در وعده های  غذایی به صورت خام یا پخته شده.

 مصرف نصف فنجان لوبیای پخته شده بدون افزودن روغن در روز.

 استفاده بیشتر از انواع سبزی های پخته و خام، بدون افزودن روغن، به موازات کاهش میزان انرژی دریافتی. 

 از جمله موثرترین اقدامات جهت کاهش سطح تری گلیسرید خون، افزایش فعالیت های بدنی و انجام ورزش های مناسب سن و و ضعیت سلامتی بدن می باشد. که ضمن کاهش چربی خون باعث افزایش سطح HDL  نیز می گردد.


تغذیه در ۶ ماه اول زندگی

تغذیه در ۶ ماه اول زندگی  




⏺ تغذیه انحصاری با شیر مادر در ۶ ماه اول زندگی برای رشد و تکامل کودک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 




◀️⏺ در مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر، کودک نیاز به مصرف هیچ گونه ماده غذایی و حتی آب ندارد. البته مصرف قطره مولتی ویتامین و یا A+D از ۳ تا ۵ روزگی تا حداقل یک سالگی (روزانه ۲۵ قطره ) ضروری است .


در شرایط بیماری مثل اسهال، مصرف دارو و یا ORS اشکالی ندارد.


◀️ در 6 ماه اول زندگی شیر مادر به تنهایی برای تغذیه کودک کافی است زیرا:


1⃣ با توجه به رشد فزاینده کودک تمام نیازهای غذایی او را تأمین می کند.


2⃣ بهترین و کاملترین غذا برای کودک بوده و احتمال بروز آلرژی در کودکان تغذیه شده با شیر مادر در مقایسه با شیرمصنوعی کمتر است.


3⃣ حاوی عوامل ضدباکتری و ویروسی (آنتی بادی ها) است.


4⃣ رشد ویروس اوریون، آنفلونزا، آبله و ویروس آنسفالیت B ژاپنی، توسط ماده ای در شیر مادر مهار می شوند.


5⃣ عوامل متعددی در شیر مادر باعث جلوگیری از ابتلا کودک به بیماری های عفونی و اسهال می شود. 


6⃣ شیر مادر منبع لاکتوفرین است که یک  پروتئین متصل به آهن است و تقریباً بطور طبیعی یک سوم آن با آهن اشباع می شود و اثر مهاری بر رشد E-coli در روده (باکتری ایجاد کننده عفونت دستگاه گوارش) دارد.



مزایای تغذیه با شیر مادر برای نوزاد 

✅ کاملترین غذاست .

⏺ هضم آسان 

✅محافظت از شیرخوار در برابر ابتلا به عفونت ها 

⏺ افزایش هوش کودکان 

✅ رشد بهتر

⏺ بهبود سریع بیماری ها

✅ کاهش بروز حساسیت

⏺ پیشگیری از برخی از بیماری های مزمن مانند بروز چاقی، دیابت، فشارخون در بزرگسالی


غذاخوردن احساسی

 غذاخوردن احساسی چیست؟


بسیاری از افراد وقتی احساس ناراحتی، عصبانیت، غم، تنهایی یا ترس می کنند به غذا خوردن روی می آورند.  این قبیل احساسات  می توانند محرکی قوی برای غذا خوردن به ویژه در افراد با استعداد چاقی باشند.


اگر شما از روی احساسات غذا می خورید جالب است که بدانید شما می توانید راه کارهای دیگری را برای مقابله با احساسات تان با مشورت با متخصصین بیابید.


مطالعات نشان داده اند که احساسات معمولا طولانی مدت نیستند و زیاد طول نمی کشند(اغلب فقط 10 دقیقه تا 1 ساعت) بنابراین شما فقط نیاز دارید که برای زمان کوتاهی خودتان را از غذا خوردن دور نگه دارید و به تماشای یک فیلم یا خارج شدن از منزل به منظور قدم زدن  ویا تلفن زدن به یک دوست  بپروازید تا این که احساس تان فروکش کند.


کمبود کدام ویتامین با درد مفاصل ارتباط داشته باشد

درد مفاصل با کمبود کدام ویتامین ها ارتباط دارد؟


درد مفاصل می تواند نشانه ای از کمبود ویتامین ها باشد. 

ویتامین هایی مانند C ,A و ویتامین D با جنبه های متعدد سلامت مفاصل ارتباط دارند و کمبود آنها باعث ایجاد و تشدید دردهای عضلانی و استخوانی می شود.


به گزارش آوای سلامت برخی از کمبودهای ویتامینی و ارتباط آنها با درد مفاصل شناخته شده است؛ از قبیل:


کمبود ویتامین D:

 بر اساس گزارش موسسه لینوس پائولینگ، ویتامین D برای جذب کلسیم و حفظ تعادل مواد معدنی در بدن ضروری است.

 ویتامین D ناکافی باعث اختلال در جذب کلسیم و تضعیف استخوان ها به همراه درد مفاصل می شود. 

کمبود آن همچنین می تواند منجر به تضعیف ماهیچه ها گردد.

 همه افراد باید روزانه 15 میکروگرم ویتامین D را از طریق مواد غذایی، مولتی ویتامین ها و نور خورشید به دست بیاورند. 

غلات غنی شده و فرآورده های لبنی حاوی این ویتامین  هستند.


ویتامین C:

 اسید اسکوربیک یک ویتامین شناخته شده در تولید کلاژن است که جزو کلیدی تاندون ها، رباط ها و استخوان ها شناخته می شود.

 کمبود آن منجر به تضعیف بافت همبند، درد و تورم مفاصل می شود.

 برای حفظ سلامت مفاصل، یک مرد بزرگسال باید روزانه به طور متوسط 90 میلی گرم ویتامین C دریافت کند در حالی که میزان نیاز زنان 75 میلی گرم است. 

سبزیجات، میوه ها، بخصوص توت فرنگی، فلفل قرمز و مرکبات حاوی ویتامین C هستند.




ویتامین A:

 بدن شما برای فرایندهای مختلف از جمله رشد استخوان ها و تمایز سلولی نیاز به ویتامین A دارد. 

یک مرد به طور متوسط نیاز به 3 هزار واحد ویتامین A در روز دارد در حالی که میزان نیاز روزانه زنان به این ویتامین قریب به 2300 واحد است. 

سیب زمینی شیرین، هویج، کدو، کلم پیج حاوی مقادیر زیادی از این ویتامین هستند. 

کمبود ویتامین A منجر به صدمه به بافت همبند و درد مفاصل می شود.

 با این حال مکمل های این ویتامین اگر بیش از حد استفاده شود نیز درد مفاصل را بههمراه خواهد داشت.



دیگر ویتامین ها: 

کمبود برخی دیگر از ویتامین ها نیز با درد مفاصل ارتباط دارد. این امر به ویژه در افراد با رژیم و تغذیه نامناسب رایج است. 

ویتامین B 1 یا تیامین و ویتامینE، ویتامین های B6 و ویتامین B12 از این دست هستند.

http://www.nikanhospital.com/