تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

طبخ سالم

  چند نکته ساده برای طبخ سالم تر غذاها:



سرخ کردن:مصرف زیاد روغن موجب چاقی و افزایش چربی های خون شده در نتیجه بروز بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.همچنین در جریان سرخ کردن روغن و مواد غذایی تغییرات نامطلوبی می کنند که موجب از بین رفتن ویتامین ها و تولید ماده ی سمی به نام آکرولئین می شود.

اضافه کردن نمک:مصرف زیاد نمک باعث ایجاد ورم و افزایش وزن خواهد شد.بالا رفتن فشار خون و مستعد کردن فرد برای بیماری قلبی و عروقی از عوارض دیگر مصرف زیاد نمک می باشد.

یک باور رایج غلط در مورد نمک:برخی فکر می کنند تمایل زیاد آن ها به نمک به دلیل نیاز بیشتر آن ها به نمک می باشد،در صورتی که این یک عادت نادرست است که ریشه در کودکی دارد.

به عنوان یک قانون کلی هر چه در تهیه غذا،آب زمان و روغن کمتری استفاده شود،مواد مغذی کمتری از بین می رود.

فراموش نکنید که هر چه برای آب پز کردن از آب بیشتری استفاده کنید و زمان جوشاندن را افزایش دهید میزان از دست دهی ویتامین های محلول در آب افزایش می یابد.

تا جایی که می توانید از خرد کردن مواد غذایی پرهیز کنید حتی اگر امکان دارد آن ها را بصورت درسته،بپزید.

پوست گیری صیفی جات قبل از پخت نیز باعث کاهش قابل توجه مواد غذایی موجود در آن ها می شود.به طور مثال کدو سبز اگر با پوست پخته شود حدود یک سوم ویتامین ث خود را از دست می دهد،ولی کاهش این ویتامین در کدو پوست کنده 10 درصد بیشتر است.

بهترین روش مصرف میوه و سبزی ها مصرف آن ها به صورت خام است.

بخار پز کردن بهترین روش برای پختن غذا به حساب می آید در این روش از دست دهی مواد غذایی به حداقل می رسد.

در روش بخار پز کردن چون مدت زمان پخت زیاد است ویتامین ث زیادی از دست می رود.

در تفت دادن بهتر است با روغن گیاهی آن هم به مقدار کم استفاده شود.

برای مثال برای تفت دادن سیب زمینی،آن را خلال کرده سپس ته تابه را فقط چرب کرده و پس از گرم شدن روغن،سیب زمینی ها را داخل آن ریخته و شعله را کم کنید و درب تابه را ببندید.در این صورت سیب زمینی ها،بدون آن که حرارت زیادی ببیند مغز پخت میشود،بعد از 7 دقیقه سیب زمینی ها را برگردانید. 

کباب کردن غذاها روی زغال روش صحیحی نیست چرا که در این روش چربی گوشت در اثر حرارت بالا می سوزد و تولید مواد سرطان زا می کند.برای جلوگیری  از این مسئله می توان گوشت را در سس خوابانید،چرا که این کار باعث مرطوب شدن و پایین ماندن درجه حرارت می شود.همچنین گرفتن چربی باعث کاهش دود و مواد سرطان زا می شود.

 به هنگام کباب کردن  گوشت ،مرتب آن را پشت و رو کنید این کار باعث می شود که هیچ طرف گوشت بیش از اندازه حرارت جذب نکند.

تا حد ممکن هنگام کباب کردن گوشت را در معرض شعله مستقیم قرار ندهید،بطور مثال می توانید یک صفحه چدنی روی زغال قرار داده  و گوشت را روی آن صفحه بگذارید.

 برای بخارپز کردن سبزی ها بهتر است اول اجازه بدهید آب به جوش بیاید و سپس عمل بخارپز را شروع کنید.
در این روش برای حفظ رنگ سبزی به هیچ وجه از جوش شیرین استفاده نکنید چرا که باعث از بین رفتن ویتامین های گروه C و B می شود.

 سبزی ها را قبل از خرد کردن بشویید،چرا که شست و شو بعد از خورد کردن باعث از دست دهی ویتامین ها می شود.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد