تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

تغذیه و رژیم درمانی

انشتار خلاصه مقالات جدید در خصوص تغذیه و رژیم درمانی

روغن های نباتی هیدروژنه

 روغن های نباتی هیدروژنه




وقتی با روغن جامد غذا میپزند گاز و هود چربی ان  راحت پاک میشود اما با روغن مایع به هیچ وجه خوب پاک نمیشود  پس روغن جامد بهتراست 



در ابتدا بهتر است بدانیم که روغن‌های نباتی بیشتر به صورت مایع هستند. در کارخانه‌ آنها را تبدیل به روغن جامد می‌کنند که در این صورت به آن روغن نباتی هیدروژنه (جامد) می‌گویند. 

در جریان هیدروژنه کردن روغن ترکیباتی به نام اسیدچرب اشباع در روغن افزایش می‌یابد که برای سلامتی مضر است. همچنین یک نوع اسید چرب غیرعادی نیز تولید می‌شود که به آن اسید چرب ترانس می‌گویند. اسیدچرب ترانس هم مانند اسیدچرب اشباع برای سلامتی مضراست. در حال حاضر در کشور ما یک نوع روغن به صورت نیمه جامد تولید شده است که نسبت به روغن‌های جامد چربی اشباع شده و ایزومر ترانس کمتری دارد.  


اسیدهای چرب مختلف اثرات متفاوتی بر سلامت مصرف کنندگان دارند. ارتباط مثبت بین مصرف اسیدهای چرب اشباع و ترانس با بیماری های عروق کرونر(CAD)  مکررا گزارش شده است . مصرف زیاد روغن های جامد ، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها و ایجاد آترواسکلروزیس میشود و باید توجه داشت که مصرف نوع روغن از مقدار مصرف روغن مهمتر است .



 

یکی از راه های پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی مصرف بهینه چربی های اشباع نشده یا مایع با منشاء گیاهی می باشد. چربی های مایع، روند بروز آترواسکلروز را کند می کند و چهار فاکتور دیابت، فشار خون، چربی و سیگار نیز از عوامل خطرساز بیماری های قلبی - عروقی است. البته چربی ها بسیار خطرناک تر از عوامل دیگر است و ثابت شده است که فاکتور های دیگر به اندازه چربی ها خطرساز نیستند، اما این به معنای بی اهمیت بودن عوامل دیگر نیست. 

همچنین باید توجه داشت که کلسترول از طریق غذا و اختلال آنزیم های کبدی افزایش می یابد،بنابراین رژیم غذایی در کنترل کلسترول و چربی های خون، اهمیت زیادی دارد و با توجه به این که شایع ترین علت مرگ ومیر در میان ایرانیان، بیماری های قلبی - عروقی و در رأس آنها بیماری های عروق قلب است، باید به این موضوع توجه زیادی کرد. 

در حال حاضر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های مادرزادی و ژنتیکی قلب به علت پیشگیری و پیشرفت علم پزشکی بسیار کاهش یافته است. اما در واقع مشکل دنیای امروز بیماری های عروق قلب است. 


در اخر این نکته را درنظر داشته باشید که روغن نباتی مایع اسید چرب اشباع پایینی دارد و اسید چرب ترانس هم ندارد بنابراین مصرف آن به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد ارجحیت دارد. استفاده از روغن مایع نباتی، برای پخت و پز و تهیه سالاد مناسب است. مصرف ماهی و روغن زیتون برای سلامتی مفید است و توصیه می‌شود.



 رژیم آنلاین آردایت : https://rdiet.ir/

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد